Snelle contactgegevens

BKC bvba is betrokken bij diverse projecten in verschillende markten. Tot onze klanten behoren onder andere netbeheerders, overheidsinstanties en telecomproviders.

Image Alt

Glasvezel

Waarom BKC voor Glasvezel?

Het aanleggen van nutsvoorzieningen, waaronder fiberglas, is een cruciaal aspect van het bouwproces van moderne gebouwen en infrastructuur. Nutsvoorzieningen zijn essentieel voor het leveren van diensten zoals water, gas, elektriciteit en communicatie. Fiberglas wordt steeds vaker gebruikt voor de aanleg van communicatievoorzieningen vanwege de hoge snelheid en betrouwbaarheid van de verbinding.

De eerste stap bij het aanleggen van fiberglas als nutsvoorziening is het plannen van de juiste route. Dit omvat het identificeren van de behoeften van het project, het analyseren van de lokale geografie en het evalueren van de technische mogelijkheden en beperkingen. Na de planning wordt de locatie van de vezelkabels nauwkeurig vastgesteld, waarbij rekening wordt gehouden met de vereisten voor diepte, helling en bochten.

Vervolgens wordt een sleuf gegraven op de aangegeven locatie. De sleuf wordt gegraven met een graafmachine en zorgt voor voldoende ruimte om de kabels in te leggen. Nadat de sleuf is gegraven, worden de vezelkabels in de sleuf gelegd en vastgezet met een binder. Dit zorgt ervoor dat de kabels op hun plaats blijven en niet verschuiven of beschadigd raken.

Tot slot worden de vezelkabels aangesloten op de juiste apparatuur. Dit vereist speciale connectoren en kabels, zodat de verbinding naadloos kan worden gemaakt. Na de installatie worden de vezelkabels getest om ervoor te zorgen dat ze correct zijn geïnstalleerd en goed werken.

Al met al is het aanleggen van fiberglas als nutsvoorziening een complex proces dat veel planning en expertise vereist. Een correct uitgevoerde installatie zal echter zorgen voor een betrouwbare en snelle communicatieverbinding die essentieel is voor moderne infrastructuur.

Werkzaamheden

Services

Gas en elektra

Telefonie

Glasvezel

Drinkwater

Verkeerslichten

Ploegen voor projecten en contracten

contacteer ons.

Heeft u
een vraag?

Vindt u niet het antwoord of info op onze site waarnaar je zocht, of had je graag een bijkomende verduidelijking? Aarzel niet om ons te contacteren.